Pikalt avaldamise aega oodanud teos sai lõpuks valmis

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Kunstiteadlane Tiiu Männiste sai valmis kahest osast koosneva raamatu "Viljandi kunstielu 20. sajandi teisel poolel". 
Kunstiteadlane Tiiu Männiste sai valmis kahest osast koosneva raamatu "Viljandi kunstielu 20. sajandi teisel poolel". Foto: Elmo Riig

Kunstiteadlane Tiiu Männiste esitleb kolmapäeval Rüki galeriis oma äsja valminud raamatut "Viljandi kunstielu 20. sajandi teisel poolel", mille esimeses osas on võetud luubi alla Viljandi kunstielu Nõukogude okupatsiooni aastail 1944–1991 ja teises kirjeldatakse selle aktiveerumist iseseisvuse taastanud Eestis.

Teoses leiduv soliidne, mitmesajast nimest koosnev register on ühtlasi esmakordne piirkonna kunstnike kaardistus. Samuti püüab Männiste enam kui 200 lehekülje paksuse raamatuga täita pikalt püsinud tühimikku nii Viljandi kui ka kogu Eesti kultuuriloos. Selle raamatu ilmumisega tähistab autor oma 65. sünnipäeva. 

"Esimene osa põhineb minu magistritööl, aga võrreldes magistritööga on raamatu sisu läbinud muudatusi," rääkis Männiste. "Magistritööd kaitsesin aastal 2000 ja plaanisin sellest hiljem raamatu kirjutada, aga majanduskriis tuli peale ja ettevõtmine jäi seisma. Siis kaitsesin doktoritööd ja nii ta jäigi vahepeal umbes 15 aastaks seisma. Möödunud aasta sügisel mõtlesin, et võiks ikka tegeleda. See oli päris suur töö."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles