Telefoniga maailmas rändajal tuleb rahakoti säästmiseks olla nutikas

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Nutikas mobiiltelefon on reisil hea kaaslane, ent eeldab nutikust ka kasutajalt, sest muidu võib see välismaalt kaasa tuua suure arve.
Nutikas mobiiltelefon on reisil hea kaaslane, ent eeldab nutikust ka kasutajalt, sest muidu võib see välismaalt kaasa tuua suure arve. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Lihtsa nuputelefoniga mööda ilma reisida on säästureegleid silmas pidades kõige lihtsam. Nutitelefon avardab küll võimalusi, ent võib väga kiiresti pangaarve tühjendada.

Laias laastus öeldes oli asi kõige selgem veel kümmekond aastat tagasi. See oli aeg, mil maailma populaarseima mobiilsidesüsteemina valitses teise põlvkonda kuuluv GSM. Kolmesageduslikku telefoni sai kasutada paljude riikide GSM-võrgus ja neljasageduslikku igas GSM-võrgus.

Raha tuli maksta üksnes helistamise ja sõnumite saatmise eest. Ooterežiimil püsis telefon ilma sentigi küsimata ükskõik kui kaua. Kõnede ja sõnumite puhul kehtis sama põhimõte ka kolmanda põlvkonna ehk 3G telefoniga, mille lihtsamad esindajad omapäi internetis käia ei osanud. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles