Hansapäevad viivad keskaega

Kaie Mölter
, reporter
Copy

Sepp ja soonemudija, kaardimoorist rääkimata. Ammused ametid, mis tänapäeva välja jõudnud. Viljandi hansapäevade keskaja alal saab nende ametimeeste ja -naiste tööd näha ja tunda mõõka hoidvate mornide vahimeeste kindla selja taga.

"Oma õnnetust saatusest tahan teile jutustada ..." hõljub laulev sõnum üle Arkaadia aia. Ansambli Triskele laulukatke juhatab hansapäevade keskaja alale siseneja sobivale meeleolulainele. Õnnetust ja häda on ümberringi palju, aga keegi on kusagil veel õnnetum ... 

Võrreldes hansalaada kaubatänavatega, on siin mõnevõrra rahulikum. Kunstnik Kuulo Vahter joonistab soovijaist portreesid, jutuvestja Polina Tšerkassova ootab esinemisjärge ja räägib oma unejutuplaatidest. Merike Karro ja Vello Rooveer Raudnast pakuvad vasesepiseid. Rooveere sepistatud on näiteks Eesti üks kuulsamaid tuulelippe, Vana Toomas Tallinna raekoja tornis. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles