KAART Kohvikuööl pakub eri maade maitseid üle 30 kodukohviku

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Reedel käisid kohvikuöö ettevalmistused. Paala järve alale mänguväljaku juures koondub kultuuriprogramm. Sinna viivat teed kaunistab galerii kunstikooli õpilaste joonistustest. Öökontsert on Siller Auto Suur-Kaare esinduses. 
Reedel käisid kohvikuöö ettevalmistused. Paala järve alale mänguväljaku juures koondub kultuuriprogramm. Sinna viivat teed kaunistab galerii kunstikooli õpilaste joonistustest. Öökontsert on Siller Auto Suur-Kaare esinduses. Foto: Marko Saarm

Viljandi hansapäevade üheks traditsiooniks saanud kohvikuöö jõuab sel aastal esimest korda ka kortermajade rajooni, nimelt löövad laupäeva õhtul kodukohvikute uksed valla paalalinlased.

Kohvikuid avatakse era-, rida- ja paneelmajade, aga ka Paalalinna kooli juures. Kokku tuleb neid 29 ning peale nende veel kaks lisakohvikut: Paala järve ääres seab end sisse kunstikooli Kunstipesa ning Veere tänav 28 ootavad uudistajaid jänesed, keda tohib paitada ja toita.

"Mulle tundub Paalalinn nagu magusa-Meka: sel aastal on kohe eriti palju magusale suunatud kohvikuid," ütles korraldaja Gea Valner. Teisalt tundus talle, et paalalinlased on maailmarändurid, sest nimekirjast leiab mitu eri maade köökidest inspireeritud kohvikut. "Näiteks Vietnjämm, kus on Vietnami ja Aasia, või siis Ladina-Ameerika 11, kus on Lõuna-Ameerika maade maitseid. On Kodugurmee, kus on natuke Itaalia ja teiste maade maitseid, mõni kohvik on aga prantsusepäraste magusate küpsetistega."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles