Hans Väre: häält andes me olemegi Euroopa

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Sakala peatoimetaja Hans Väre
Sakala peatoimetaja Hans Väre Foto: Elmo Riig

Ajakirjaniku töö üks suuri eeliseid on, et iga loo kallale asudes õpid midagi uut. Minul on viimase kuu jooksul olnud õnn galopeerida läbi kaheksa erakonna Euroopa valimiste programmi, lugeda nende esindajate varasemaid seisukohti ja taustadokumente ning pidada iga partei olulisima esindajaga maha pikem jutuajamine. On olnud nii palju tühje sõnu kui väärt mõtteid.

Viimane nendest vestlustest ilmus Sakala lugejate ette neljapäeval. Aga hoolimata suurest uurimistööst, mida vähesed valijad ette võtavad, ei tea ma, kelle poolt hääletada.

Esiteks seepärast, et laias laastus räägivad kõik sama juttu. Peaaegu kõik tahavad kaitsetööstust arendada. Peaaegu kõik tahavad luua komisjoni kaitsevoliniku koha. Peaaegu kõik leiavad, et rohepöördega tuleb edasi minna, aga vajadusel kohendades tärmineid või mõnd meedet muutes. Isegi rohelised peavad osa roheprogrammist ebarealistlikuks ja kaaluvad selle kasutegurit majanduse vihtidega, mis oli ehk minu suurimaks üllatuseks. Peaaegu kõik tahavad Ungari peaminister Victor Orbanile päitsed pähe panna, aga keegi ei usu, et see päriselt võimalik oleks. Ainus, kes nendelt radadelt natuke irdub, on EKRE, aga sealgi ollakse mõne tahuga nende teemade juures nõus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles