SAKALA VALIMISINTERVJUU Evelyn Sepp: see ei tähenda, et laseme jala sirgeks ning hakkame jaurama lausvalede ja ebaeetiliste lobipunktide kordamisega

Copy
Roheliste kaasjuht Evelyn Sepp leiab, et jutud põlevkivielektri säilitamisest on üks suur jama, sest ükski fossiilset elektrit kasutav tootmisettevõte ei ole peagi maailmaturgudele oodatud.
Roheliste kaasjuht Evelyn Sepp leiab, et jutud põlevkivielektri säilitamisest on üks suur jama, sest ükski fossiilset elektrit kasutav tootmisettevõte ei ole peagi maailmaturgudele oodatud. Foto: Madis Veltman

Erakonna Eestimaa Rohelised kaasesimees ja Euroopa Parlamendi valimiste esinumber Evelyn Sepp leiab, et kuigi rohepöördes on ebarealistlikke eesmärke, ei tähenda see, nagu võiks ka teiste plaanivõetud keskkonnameetmetega alla anda, näiteks põlevkivist tulevikuski elektrit teha.

Evelyn Sepp, see Sakala valimisintervjuu on täisnimekirjade esindajatega tehtutest ainuke, mis ei ilmu selle järjekorra alusel, nagu valimiskomisjonis nimekirjadele loositi, sest Rohelistel õnnestus täisnimekiri välja panna alles pärast seda, kui riigikohus oli andnud teile kandidaadi kautsjoni suuruse üle peetavas vaidluses esmase õiguskaitse (see võimaldas Rohelistel registreerida maksimaalsed üheksa kandidaati algse kahe asemel). Mis saab siis, kui lõpuks selgub kohtus, et 4100 eurot kandidaadi kohta on täiesti mõistlik kautsjon ja te peate ikkagi 36 900 välja käima? Ütlesite ERR-i intervjuus, et seda raha teil tagataskust võtta ei ole.

See tundub liiga teoreetiline käsitlus, et sellele aega kulutada. Ainuüksi see, et riigikohus pidas kaebuse argumentatsiooni tõsiseltvõetavaks ja leidis vajaliku pöörduda Euroopa Kohtu poole eelotsuse saamiseks, annab vihje tema sisetunnetusele.

Tagasi üles