Mulgi uudise

Kristi Ilves
, Mulgi uudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios kaks korda kuus. Rubriiki toimetab Kristi Ilves Tarvastu kandist.

Luudu om Mulgi Kultuurivara

Kaits kanget naist, Habakuke Kristel ja Menningu Triinu, om mulgi kultuuri allaoidmise ja edesiviimise jaos tennu uvve ühenduse MTÜ Mulgi Kultuurivara.

Triinu kõnel Mulgi uudistele, et sii ettevõtmine sai teos selleperäst, et nende kuuntüü Mulgi kultuuri instituudin läits äste — Kristel olli juhatei, Triinu olli juhatuse liige — ja pallu mõttit jäi ellu viimäte.

Päämine iismärk om kokku korjate sedä materjaali, mes prilla viil alla om, sii või olla sis vaimukultuur või vana aa asjakse. Samamuudu tahetes akate uvvembe aa materjaali korjame.

Mulgi Kultuurivara tege ää meelege kuuntüüd tõiste ühendustege ja uut kampa inimesi, kellele mulgi asi tähtis om. Prilla om vällä üteldu neli pääsuunda, millege uus ühendus tegutseme akkas: perimuskultuur, vana aa asja, mulgi kiil ja mulgi inime. Habakuke Kristel om lubanu akatuses vällä uuri, kudas saap tetä sissikandit UNESCO vaimse perändkultuuri nimekirja.

Kik, kes tahave nõu või jõuge abis olla, võive kirjute kristel@habakukk.ee.

Luulevõistelus uut tüüsit

Tarvastu vald and tääda, et vällä om kuulutet kümnes Hendrik Adamsoni nimeline murdeluulevõistelus.

Egä kirjutei pias võistelusele saatma vähembelt viis luuletust oma lemmikmurden. Täiskasunu inimeste ja koolilaste luuletusi innates omaette. Luuletuse tules saata Tarvastu vallamajja selle aaste 3. septembres.

Kige paremb täiskasunu luuletei ja koolilaits saave tunnuskirja ja auinna, mes andas kätte Adamsoni sünniaastepäeväl, 6. oktoobrel.

Rohkemb täädust saap Tarvastu vallast või valla kodulehe päält.

Tulemen om konverents «Ütenkuun Mulgimaal»

Mulgimaa arenduskoda ja Mulgi kultuuri instituut kõrraldeve 20. ja 21. aprillil konverentsi, mille teema om kuuntüü Mulgimaa edesiviimise ääs.

Riidi istutes Karksi valla kultuurikeskusen, lauba sõidetes üten tiijuhtege müüdä Mulgimaad. Bussireisi lääve Valgamaale Elme kihelkonda, Tarvastu kihelkonda või Alliste, Karksi ja Paistu kanti, reisi saap egä uviline omale esi vällä valide. Enne pias ennest kirja kah paneme.

Konverentsi teemade om siikõrd kiil ja kultuur, LEADER — laani elluviimine, äritegemine Mulgimaal ja ää kuuntüü näite mujalt. Kuda me vällästpuult paistame, kõneleve Hardo Aasmäe ja Rivo Noorkõiv. Mulgimaa ettevõtjade kõneleve, mesperäst siin kandin om ää äri tetä. Kultuurikuuntüüst ja tulevikulaanest kõneleve setode, võrukse, kihnlase ja mede oma mulke selts. Arutedes kah Mulgi märgi luumist.

Riidi õhtu om kultuurikeskusen suur Mulgi maarahva pidu. Ku ansambel vahepääl enge tõmbap, astuve üles esitegevuslase. Mõlembel päeväl om Karksi kultuurikeskuse man valla «Suur Mulgi vällänäitus».

Kik uvilise om konverentsile oodetu, ää oles, ku saas ennest enne kirja panna kodulehe pääl www.mulgimaaarenduskoda.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles