GALERII Plahvatusega põlengu põhjustaja andis oma korteri ühistule

Copy

Viljandis Toome tänaval mullu oktoobri lõpus plahvatuse järel süttinud kortermaja saab sügiseks uue kivikatuse ja ilmselt kõpitsetakse ka hoone fassaadi. Korteriühistu leppis plahvatuse põhjustajaga kokku, et too annab neljatoalise korteri kahju osaliseks hüvitamiseks ühistule.

Toome tänav 14 majas oktoobris toimunud plahvatuse ja põlengu tagajärgi kõrvaldatakse seniajani. Ent tulemus tõotab tulla kena ja kauakestev. Sakala käis koos korteriühistu juhatuse liikme Mart Linderi, majahaldur Reigo Rannu, hanke võitnud ehitusfirma Kunnely omaniku Kunnar Sipelga ja ehitusjärelevalvaja Taavi Kohaga maja pööningul ja uuris, kuidas uue katuse rajamine sujub.

Pärast seda, kui ühistu oli leidnud hankega uue katuse ehitaja, kelleks sai osaühing Kunnely eesotsas Kunnar Sipelgaga, kulus algatuseks 2,5 nädalat põlengusodi eemaldamiseks ja põlenud katuse lammutamiseks. Korteriühistule andis tööde eest maksmiseks laenu LHV. Nüüdseks on kortermaja ka kindlustatud, sest kindlustuskohustus kaasneb automaatselt pangalaenuga.

Tagasi üles