Tänavuste hansapäevade põhitegevused koonduvad laupäevale

Copy
Viljandi hansapäevade üks tõmbenumbreid on hansalaat. Sinna tahab juba teist aastat järjest tulla nii palju müüjaid, et nende ärapaigutamiseks tuleb lisatänav appi võtta.
Viljandi hansapäevade üks tõmbenumbreid on hansalaat. Sinna tahab juba teist aastat järjest tulla nii palju müüjaid, et nende ärapaigutamiseks tuleb lisatänav appi võtta. Foto: Elmo Riig

32. Viljandi hansapäevad saavad alguse reedel kell 16 spordiprogrammiga järve ääres. Ent kui möödunud aastatel on ka üks  hansapäevade põhiüritusi Kohvikuöö olnud reedel, siis nüüd on see nihutatud laupäevale. Samuti lükkub tänavu rongkäik laupäeva õhtule.

Spordiprogrammi mahuvad reedel Viljandi sõpruslinnade jalgpalliturniir Hansa Cup ning petangi- ja korvpalliturniir. Laupäeval lisanduvad jalgpallile vibulaskmise ja laevamudelite võistlus ning Hansa Paadimehe rahvapaatidel sõudmise võistlus. Pühapäeval lisandub rannatennise turniir ja programm lõpeb kell 13 algava 29. Trepimäe jooksuga.

Nagu rääkis korraldaja Keidi Järvemägi, tuleb hansapäevade ajaks Kondase keskuse ette jälle Kunsttükkide tänav, kus on näitusel ja müügil nii kunsti kui disaini ja esinevad artistid. Pärandilinn Viljandi alal Jaani kiriku aias korraldatakse töötube. Laste- ja noorteala Vabaduse platsil pakub huvilistele meisterdamist ja muid tegevusi ning lavale astuvad noored ise. Keskaja alal Bonfiatiuse Gildis ja selle ümber pakutakse keskajale omaseid tegevusi. Lossi tänav 11a toimuvad Teatrihoovi etendused.

Tagasi üles