Viljandi lauluväljakul tantsitakse ja lauldakse kaks päeva jutti

Copy
Viljandimaa tantsupidu "See rõõm on elust endast" toob Viljandi lauluväljaku tantsuplatsile tuhat tantsijat, nende hulgas nii suuri kui väikesi.
Viljandimaa tantsupidu "See rõõm on elust endast" toob Viljandi lauluväljaku tantsuplatsile tuhat tantsijat, nende hulgas nii suuri kui väikesi. Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel peetakse Viljandi lauluväljakul kahte suurt pidu. Viljandimaa tantsupidu "See rõõm on elust endast" toob laupäeval, 8. juunil lauluväljaku tantsuplatsile tuhat paari suuri ja väikseid tantsujalgu peaaegu kõikidest Viljandimaa nurkadest. Järgmisel päeval võtab järje üle XXX Lõuna-Eesti memme-taadi pidu "Maarjamaa – marjamaa", millel osaleb üle 800 Võru-, Põlva-, Valga- ja Viljandimaa eaka laulja, tantsija ja rahvamuusiku. 

Tantsupeo peakorraldaja Vaike Rajaste rääkis, et tal on väga hea meel selle üle, et Viljandimaal jätkub õpetajaid, kes panustavad rahvatantsu, ning omavalitsused toetavad kollektiivide tegutsemist ja peo korraldamist.

"Suuri pidusid on harva, aga on ju vaja näidata, mida hooaja jooksul on tehtud ja õpitud," rääkis Rajaste. "See on tõesti tore, et meil on nii palju tantsijaid ning nende hulgas leidub nii lapsi kui täiskasvanuid. Nii et meil on nii õpetajaid kui neid, kes tahavad tantsida."

Tagasi üles