Viljandi järve romantikaparvel võib igaüks kapten olla

Copy
Parv liigub kahe mootori abil, mille küljes olevate juhtkangidega saab seda kergelt edasi-tagasi liigutada ja kiirust muuta. Aluse omaniku Taavi Kobina kinnitust mööda saab igaüks selle kiiresti selgeks.
Parv liigub kahe mootori abil, mille küljes olevate juhtkangidega saab seda kergelt edasi-tagasi liigutada ja kiirust muuta. Aluse omaniku Taavi Kobina kinnitust mööda saab igaüks selle kiiresti selgeks. Foto: Egon Valdaru

Kalastusparadiisi poe pidamise ja Viljandi järve angerjate asustamisega tuntust kogunud Taavi Kobin pakub nüüd Viljandi järvel enda tehtud parvega lõbusõite ja kalastusretki.

Nagu teismelisena Ruhnus elanud ja hiljem armeeteenistuse mereväes läbinud Kobin rääkis, oli tal sellise parve mõte juba ammu, mullu aga tegi ta selle viimaks teoks. Läinud suve lõpust oli see sõitjate käsutuses, teele mindi Viljandi järve rannast Bangalo juurest.

Puidust ehitatud alus hõljub erilistel tünnidel, jõuallikana kasutab Kobin kaht suurt akut ja kolmas samasugune on varuks. Parv on väga stabiilne ning liigub kahe mootori abil, mille küljes olevate juhtkangidega saab seda kergelt edasi-tagasi liigutada ja kiirust muuta, maksimumkiirus on veidi üle viie kilomeetri tunnis. Õhtusel ja öisel ajal on sõiduk tuledes. Valgust saab see akudelt, prožektortuled, mis valgustavad kaugemale, saavad toidet päikesepaneelilt.

Tagasi üles