Theatrum näitab Heimtali mõisas üdini ausat inimest

Copy
Theatrum mängib Heimtali mõisas Moliére 400. sünniaastapäevaks lavale toodud "Misantroopi". Etendus algab kell 19.
Theatrum mängib Heimtali mõisas Moliére 400. sünniaastapäevaks lavale toodud "Misantroopi". Etendus algab kell 19. Foto: Harri Rospu

Reedel on Heimtali mõisas külalisetendus, Theatrumi "Misantroop".

See Molière‘i näidend räägib inimesest, kes taotleb vooruslikku, jäägitult ausat eluviisi. Peategelase Alceste‘i põhimõtted ja ideaalid – eelkõige ausus – pannakse proovile, lastes tal armuda Celimène‘i, kelles "kõik aja pahed on koondunud kujukalt".

Kas ja milleks on vajalik vooruslik elu? Theatrumi lavastus pakub võimaluse nende küsimuste üle elavalt mõelda, tuues publiku ette klassikalise autori sajandeid tagasi kirjapandud näidendi tegelaste käitumise ja hoiakute tänapäevase interpretatsiooni. Ja tundub, et Molière’i tegelaste ehedad ja vaimukad mõttekäigud, piire ületav ausus ja armumine, väärika ellujäämise(elu)võimaluse otsimine on omased ka tänapäeva eestlasele.

Tõlkija on August Sang, lavastaja Lembit Peterson, kostüümikunstnik Laura Pählapuu, muusikaline kujundaja Peeter Klaas ja liikumisjuht Tiina Mölder. Osades Laura Peterson, Eva Eensaar, Anneli Tuulik, Ott Aardam, Andri Luup, Marius Peterson, Helvin Kaljula, Tarmo Song, Mirko Rajas (Eesti Nuku- ja Noorsooteater), Peeter Klaas (viola da gamba).

Etendus algab reedel, 31. mail kell 19.

Tagasi üles