Õnnelik Mulgi pere sai lapsed tagasi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Taastustööd tegi kujud omal ajal valmistanud Martti Kalamees ise. Pildil on ta taieseid taas oma kohale sättimas.
Taastustööd tegi kujud omal ajal valmistanud Martti Kalamees ise. Pildil on ta taieseid taas oma kohale sättimas. Foto: Marko Saarm

Tarvastu paisjärve kaldale sai 2013. aastal pidulikult püsti Martti Kalamehe puitskulptuur "Õnnelik Mulgimaa pere", aga et ajahammas kipub puitu räsima, on taies vajanud taastustööd. Mõni aeg tagasi läbisid uuenduskuuri Mulgi mehe ja naise kuju, nüüd said värske ilme kolm lapsekuju ja kolmapäeva pärastlõunal sätiti need tõstukiga tagasi oma kohale.

Taastustööd tegi Martti Kalamees ise ning lapsekujud pidi ta ette võtma juba teist korda – mehe- ja naisekuju on aeg veidi paremini kohelnud.

"Ilmastikuolud mõjutavad. Laste kallal oli mädanik oma töö teinud, tüdrukul pealagi mädanes, sai uute juppide vastu välja vahetatud. Nüüd peaks veel kuni viis aastat vastu pidama," rääkis ta.

Eelmisi taastamisi meenutades märkis Kalamees, et puit oli palju mõranenud ning toona tuli kujusid peamiselt puukiiludega täita ja uuesti üle värvida. Nüüd polnud mõrasid enam väga juurde tekkinud, rohkem oli vaja pahteldada ja värvida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles