Viljandi motokrossisõitja Marten Raud oli pjedestaalile lähedal

Priscilla Õmblus
Copy
Pärnus peetud noorte Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni teisel etapil oli Viljandi krossisõitja Marten Raud neljas, nagu ta oli olnud ka avaetapil Poolas. Kahe etapi peale viienda kohaga lunastas ta pääsu poolfinaali.
Pärnus peetud noorte Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni teisel etapil oli Viljandi krossisõitja Marten Raud neljas, nagu ta oli olnud ka avaetapil Poolas. Kahe etapi peale viienda kohaga lunastas ta pääsu poolfinaali. Foto: Tomasz Szwajkowski

Nädalavahetusel oli Pärnu lennuvälja krossirajal EMX85 ja EMX65 klassi noorte Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni teine etapp, millel jõudsid paremate sekka ka Eesti sõitjad. Viljandi krossipoisil Marten Raual jäi napilt pjedestaalile astumata.

EMX85 klassis oli Pärnu etapile tulnud 34 võistlejat ning kümne osaleva eestlase seas oli ka Viljandi krossisõitja Marten Raud. Laupäevases ajasõidus näitas head kiirust Lucas Leok, kes parimal ringil suutis lähimat konkurenti edestada 1,4 sekundiga. Teise ja kolmanda aja sõitsid välja lätlased Jekabs Hudolejs ja Toms Dankerts. Nende järel oli neljas Viljandi krossisõitja Marten Raud.

Ajasõidule järgnes laupäeval kvalifikatsioonisõit, mis pani paika stardikohad pühapäevasteks võistlussõitudeks. Kõige paremini alustasid lätlased Hudolejs ja Dankerts. Ajasõidu kiireim Lucas Leok ei teinud kõige paremat starti, kuid kiire sõiduga tõusis ta peagi kolmandale kohale. Juba sõidu esimeses pooles suutis Leok mööduda Dankertsist ja Hudolejsist ning võttis lõpuks üsna kindla esikoha. Teisena lõpetas sõidu Hudolejs ja kolmandaks tõusis lõpuks Marten Raud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles