Viljandi pääses seekord kulude lihvimisega, järgmine aasta toob juba valusad kärped

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kevad tõi raekotta lihvimise, sügis toob kärpimise. Kui linnavalitsuse kinnitusel möödub esimene kokkuhoiukohtade otsimine linnarahvale valutult, siis tulevik toob juba valusaid otsuseid.
Kevad tõi raekotta lihvimise, sügis toob kärpimise. Kui linnavalitsuse kinnitusel möödub esimene kokkuhoiukohtade otsimine linnarahvale valutult, siis tulevik toob juba valusaid otsuseid. Foto: Elmo Riig

Viimased nädalad on Viljandi linnapea ja abilinnapead otsinud, kuidas oma haldusala kulusid lihvida. Nüüd on kõigil neil ette näidata viieprotsendiline kokkuhoid, aga tõelised kärped ootavad ees järgmisel ja ülejärgmisel aastal.

Volikogu ette minnakse küll eelarvestrateegiaga, milles ka tänavune eelarve sees, kärped tulevad ametlikult lauale alles sügisese lisaeelarve kinnitamise ajal. Linnapea Johan-Kristjan Konovalov ütles, et praegu ei ole veel isegi kokkuhoiukohtade koondtabelit koostatud. Et aga eelarvestrateegiast ei ole võimalik kärpeid välja jätta, on sisuline töö selles küsimuses tehtud.

Abilinnapea Kalvi Märtin, kes koordineerib haldus- ja arhitektuuriameti tööd ning sisuliselt kõike, mis puutub linnas ehitamisesse, keskkonda ja majandamisse, rääkis, et talle ei tulnud kärpekohtade leidmine esialgu kuigi keeruliselt. Üht-teist annab siit-sealt kokku hoida, ühtekokku 309 000 euro eest.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles