Õpilasfirma kasvatas investeeringu kümme korda suuremaks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi gümnaasiumi majanduse ja ettevõtluse õppesuuna teise aasta õpilased (vasakult ülevalt) Andre Liik, Karl Art Johann Asu, Laura-Liisa Kolomets, (vasakult alt) Kaili Tiidu ja Kätlin Vagel asutasid neile sel õppeastal palju kiitust toonud õpilasfirma Cardica.
Viljandi gümnaasiumi majanduse ja ettevõtluse õppesuuna teise aasta õpilased (vasakult ülevalt) Andre Liik, Karl Art Johann Asu, Laura-Liisa Kolomets, (vasakult alt) Kaili Tiidu ja Kätlin Vagel asutasid neile sel õppeastal palju kiitust toonud õpilasfirma Cardica. Foto: Marko Saarm

Viljandi gümnaasiumi XI klassi majandussuuna noored asutasid läinud hilissügisel koolitööna õpilasfirma Cardica. Esiti kingiotsingule läinud noored ei osanud siis veel arvata, et nende kaup muutub sedavõrd populaarseks, et toob neile diplomeid, ning napi poole aastaga on sajaeurosest sissemaksest saanud tuhat eurot kasumit.

«Kulutusi me sel poolaastal eriti ei teinudki, välja arvatud mõned parkimistasud laatadel,» tähendas õpilasfirmas finantsjuhi ametit pidanud Kätlin Vagel. Õpilasfirmade toimetamisele on nimelt ette nähtud palju toetust, näiteks viimatised laadamaksud tulid programmi poolt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles