Põhja-Sakala uue abivallavanema kandidatuur sai võimuliidu heakskiidu (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Luule Tiirmaa on aastaid elanud Võhmas ning töötab praegu eripedagoogina.
Luule Tiirmaa on aastaid elanud Võhmas ning töötab praegu eripedagoogina. Foto: Erakogu

Põhja-Sakala vallavanema Karel Tölbi arvates võiks suve keskel tühjaks jäävale abivallavanema kohale asuda eripedagoogina töötav ning vallavalitsuse koosseisu kuuluv Luule Tiirmaa. Võimuliit kiitis plaani sel nädalal heaks.

Põhja-Sakala kodulehe andmetel andis koalitsioon vallavanema ettepanekule heakskiidu teisipäeval ning volikogu hakkab Luule Tiirmaa kandidatuuri vaagima 20. juuni istungil. Kui Tiirmaa ametisse nimetatakse, saab tema esimeseks tööpäevaks 15. juuli.

Senine abivallavanem Kaie Toobal esitas eelmisel nädalal avalduse ametist lahkumiseks pensioniea saabumise tõttu ja palus arvata viimaseks tööpäevaks 12. juuli.

Luule Tiirmaa on sündinud Suure-Jaanis ning elab 1989. aastast Võhmas. See tähendab, et erinevalt praegustest valla tegevjuhtidest on ta päritolult ja elukoha poolest põhjasakalalane. Viimased 12 aastat on ta töötanud eripedagoogina ning olnud tugispetsialist lasteaias ja põhikoolis. Enne seda on ta töötanud õpetajana alates esimesest kooliastmest kuni gümnaasiumini välja. Ta on olnud koolis õppejuht ning töötanud haridusspetsialistina haridusministeeriumi haldusalas.

Poliitiline kogemus on tal Võhma linnavolikogust ja selle komisjonide tegevuses osalemisest. Põhja-Sakala vallavalitsuse liige on ta olnud kahel valitsusperioodil. Ka praegu on ta vallavalitsuse liige.

Isikliku elu kohta on Tiirmaa öelnud, et on ema ja vanaema. Ta on kümneid aastaid tegelnud rahvatantsuga ning peaaegu sama kaua harrastusteatriga ja kuulub Võhma teatri Rassijad ridadesse. Veel harrastab ta petanki.

Abivallavanemana hakkab Tiirmaa koordineerima hariduse, kultuuri, spordi ja sotsiaalala tegemisi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles