Pollis inventuuri käigus väljapraagitud sajad istikud lähevad leiunurgas soodsalt müügiks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tootmisjuht Priit Pramann näitas, et leiunurgas on inimestel müügipäevadel valida suure hulga istikute vahel, millest enamiku moodustavad õuna- ja pirnipuud.
Tootmisjuht Priit Pramann näitas, et leiunurgas on inimestel müügipäevadel valida suure hulga istikute vahel, millest enamiku moodustavad õuna- ja pirnipuud. Foto: Marko Saarm

Polli aiandusuuringute keskus tegi oma puukooli laos ja müügiplatsil inventuuri ning praakis välja suure hulga istikuid. Et need puud ja põõsad on siiski elujõulised ning neid oleks kahju utiliseerida, pakub keskus sel kolmapäeval ja neljapäeval, enne lõplikku koristust neid leiunurgas tavapärasest märksa odavamalt.

"Me pole sellist inventuuri varasematel aastatel teinud," lausus keskuse juhataja Piia Pääso ning selgitas, on osal leiunurga kraamist on näiteks mõni oksake kuskilt valesti või tüvi kõver, mõni on jälle mitu aastat müügiplatsil käinud, aga pole ostjat leidnud.

"Oleme ju ise ka oma müügiistikute standardid kõrgeks ajanud," nentis Pääso ning ütles, et taimepassi keskus praakkraamile kaasa ei anna, kuid varasem praktika on näidanud, et päästetud istikud on visad ja tänavad oma kasvatajat.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles