Nii startisid RS Questid ja treilerjahid.
Nii startisid RS Questid ja treilerjahid. Foto: Võrtsjärve Jahtklubi

Läinud nädalavahetusel Võrtsjärvel peetud purjetamisvõistlust segas algul tuulevaikus, kuid pühapäeval läks igas klassis arvesse siiski vajalik arv võistlussõite.

Võisteldi neljas arvestuses: lapsed võtsid mõõtu paadiklassis RS Tera ning täiskasvanud RS Aero sisemaa meistrivõistlustel, RS Questi karikasarja esimesel etapil ja Võrtsjärve jahtklubi regatil.

Korraldajaks oli kaheksa inimest Võrtsjärve Jahtklubist, peakorraldaja oli laevakapten ja Veldemani puhkemaja vedaja Johan Rannast, kelle sõnutsi oli purjetajaid üle Eesti. Kokku käis vee peal 41 alust, mis on peakorraldaja sõnutsi Võrtsjärvel viimaste aastakümnete rekordarv, purjetajaid oli kokku 54.

"Räägitakse, et Nõukogude aja lõpul oli Võrtsjärve regatil osalemas rohkem aluseid, aga hiljem ei ole neid nii palju seal korraga stardis enam olnud," kõneles Rannast.

VILJANDI, EESTI, 30MAY20
Võrtsjärve ääres Veldemanni puhkemaja juures purjekate RS Quest demopäev. Veldemanni puhkekemaja juht ja ettevõtmise korraldaja Johan Rannast.
LMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 30MAY20 Võrtsjärve ääres Veldemanni puhkemaja juures purjekate RS Quest demopäev. Veldemanni puhkekemaja juht ja ettevõtmise korraldaja Johan Rannast. LMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.