Aastaid Oru kinnistu esindajatega kohtus käinud Viljandi vallavalitsus kompromissideni ei jõudnud, ringkonnakohtu otsus pöörati täitmisele ning eelmisel aastal keerati Tarvastu paisjärve vesi lahti, et selle taset 80 sentimeetrit madalamaks lasta.
Aastaid Oru kinnistu esindajatega kohtus käinud Viljandi vallavalitsus kompromissideni ei jõudnud, ringkonnakohtu otsus pöörati täitmisele ning eelmisel aastal keerati Tarvastu paisjärve vesi lahti, et selle taset 80 sentimeetrit madalamaks lasta. Foto: Elmo Riig

Eelmisel aastal lasti Tarvastu paisjärve vesi senisest tunduvalt madalamaks ning nüüdse kuumalaine ajal pole seal madala ja sogasevõitu vee tõttu kuigi palju ujujaid. Kohalikud pole olukorraga rahul, vald aga omal käel olukorda lahendada ei jaksa ning ootab pikisilmi abi.

Järve veetaset alandati mullu augusti lõpus, sest seda nõudis aastatepikkuse vaidluse järel riigikohtu otsus: aastaid vallaga kohut käinud Oru kinnistu omanik ja esindajad võitsid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.