Urmas Paet: Venemaa ei vaja mingit provotseerimist

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Reformierakonna esinumbri Urmas Paeti sõnul ei ole üle Euroopa tekkinud tugevat arusaama, et julgeolek on A ja O ning seetõttu on ka vähe tõenäoline, et sellele valdkonnale eelarves mõne teise arvelt raha tõstetakse.
Reformierakonna esinumbri Urmas Paeti sõnul ei ole üle Euroopa tekkinud tugevat arusaama, et julgeolek on A ja O ning seetõttu on ka vähe tõenäoline, et sellele valdkonnale eelarves mõne teise arvelt raha tõstetakse. Foto: Konstantin Sednev

Reformierakonna esikandidaadi Urmas Paeti hinnangul tuleks Euroopa julgeolekuolukorra parandamiseks kaitsekulude suurendamise kõrval hästi läbi saada USA-ga, ükskõik, kes Valgesse Majja pääseb, ning meeles pidada, et Venemaa talitab omatahtsi ka ilma igasuguste provokatsioonideta.

Urmas Paet

Juss Saska

Hakkasin Reformierakonna programmi lugema ja avastasin, et teil ei olegi programmi, teil on manifest. Mis vahe on manifestil ja programmil?

Ma arvan, et seal ei olegi suurt vahet. Võib-olla lihtsalt see, et programmi saad heal juhul sajaprotsendiliselt täita, see on otsene tegutsemisjuhend. Aga Euroopa Parlamendi valimistel on vaja kirjeldada, mis on meie hoiakud ja põhimõtted, sest on selge, et kui Eestist üldse pääseb sinna seitse inimest, Reformierakonnast võib-olla heal juhul kaks, ning parlamendis on 720 liiget, siis on vaja otsustamiseks suuri kompromisse teha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles