Tudengid kaitsevad lõputöid, mis räägivad nii musterterasnugadest kui vilturnimatustest

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia ja kultuuripärandi loovrakenduste õppekavadel algasid esmaspäeval lõputööde kaitsmised. Teiste hulgas tulevad kaitsmisele tööd, mille teemad on musterterasest nugade tegemine ja selleks tarviliku gaasiääsi ehitamine ning vildist matuseurnide valmistamine. Kaitsmised kestavad akadeemia Vilma majas kuu lõpuni ning kõik huvilised on oodatud neid vaatama.

Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin rääkis, et tänavu lõpetab rahvusliku tekstiili eriala 13 ja lisaks veel kolm rahvuslikku metallitööd õppinud inimest ning kaitsmisele tuleb ka seitse magistritööd. 

"Töid on igasuguseid, on traditsioonilisemaid lähenemisi ja samas ka loomingulisi vaatenurki ning järjest enam tuleb sisse teistsuguseid teemasid nagu näiteks see, et rahvuslikus tekstiilis tulevad meil kaitsmisele vildist valmistatud matuseurnid," kõneles Matsin. "Kui kogu maailm läheb roheliseks, siis läheb ka matusekultuur rohelisemaks. Nii et teemasid on seinast seina."

Tagasi üles