Kitsetalled kipuvad niiduki ette jääma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Oleks kahju, kui selline armas olevus niiduki ette jääks ja hukka saaks. Mõnenädalased metskitsetalled ei põgene, vaid üritavad peituda ennast maad ligi surudes.
Oleks kahju, kui selline armas olevus niiduki ette jääks ja hukka saaks. Mõnenädalased metskitsetalled ei põgene, vaid üritavad peituda ennast maad ligi surudes. Foto: Eesti Jahimeeste selts

Eesti jahimeeste selts manitseb kevadsuvise heinateo ajal ettevaatlikkusele, sest rohu sees võivad peituda metskitsetalled ja teiste loomade, samuti lindude pojad.

«Põlvamaalt tuli äsja teade, et metskitsetall oli niiduki ees,» nentis jahimeeste seltsi tegevjuht, jahindusbioloog Tõnis Korts. «Metsloomadel, aga ka lindudel on järeltulev põlvkond kasvamas, mistõttu suureneb võimalus, et põllumajandustehnika ning loomade ja lindude järelkasv satuvad kokku. Et ära hoida loomade vigastamist või hukkumist, tuleb heina tehes sellega arvestada. Üldjuhul ongi põllumehed sellega hästi kursis ja teevad kõikvõimaliku, et metsloomi ja linde säästa.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles