Sihilikult müra tekitavatest mootorratturitest tuleks politseile teada anda

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Praegu on kaherattaliste kõrghooaeg ja paratamatult on linnas seetõttu rohkem müra.  
Praegu on kaherattaliste kõrghooaeg ja paratamatult on linnas seetõttu rohkem müra.  Foto: Ants Liigus

Lisaks sellele, et sooja ilmaga näeb tänavapildis jalakäijaid ja jalgrattaga liiklejaid rohkem kui muidu, on nüüdseks tolm pühitud ka kaherattalistelt, mis kipuvad linna lärmi tooma. Tehniliselt korras mootorratas normaalse sõidustiili juures siiski kuigi suurt müra ei tee, neist aga, kes rattaga sihilikult müra tekitavad, tuleks teada anda politseile.

Nagu ütles Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Silver Simuste, on kaherattaliste kõrghooaeg kevadest sügiseni ning lärmiga seotud juhtumeid tuleb kõige tihedamini ette just siis, üldiselt on siinsed mootorratturid aga viisakad.

"Arusaadavalt põhjustavad sihilikult valju müra tekitavad sõidukid inimestes pahameelt," lausus Simuste ning rääkis, et politsei on liiklusjärelevalvet tehes kogu aeg jälginud, kas liikluses osalevad sõidukid vastavad nõuetele. "Tehniliselt korras masin normaalse sõidustiili juures kuigi suurt müra ei tekita. Kui aga politseinikud märkavad liiga valjult mürisevat sõiduvahendit, siis peatavad nad juhi ja kontrollivad sõiduki seisukorda. Kontrolli käigus hindame heitgaasisüsteemi korrasolu ning vaatame, kas sõiduk on ümber ehitatud või kas sellel esinevad muud tehnilised probleemid. Juhul kui sõiduk ei vasta nõuetele, suuname selle erakorralisele tehnilisele ülevaatusele. Ilma kehtiva ülevaatuseta ei tohi sõiduk liikluses osaleda."

Tagasi üles