Muinsuskaitse loodab suurt huvi pakkuva toetuse vilja varsti linnapildis näha

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
KredExi toetuse eesmärk on parandada kaitsealusesse piirkonda jäävate kodude energiatõhusust. Mida suuremas mahus töid tehakse, seda suurem on toetuse määr. Viljandis on see tervikliku rekonstureerimise puhul 50 protsenti ja kuni 50 000 eurot, osalise töö puhul kuni 20 protseni ja 20 000 eurot.
KredExi toetuse eesmärk on parandada kaitsealusesse piirkonda jäävate kodude energiatõhusust. Mida suuremas mahus töid tehakse, seda suurem on toetuse määr. Viljandis on see tervikliku rekonstureerimise puhul 50 protsenti ja kuni 50 000 eurot, osalise töö puhul kuni 20 protseni ja 20 000 eurot. Foto: Marko Saarm

Riikliku kaitse all ja miljööväärtuslikul alal asuvate kodude omanikud on näidanud üles suurt huvi KredExi pakutava toetuse vastu ning nagu muinsuskaitse loodab, võiks see peatselt peegelduda ka Viljandi linnapildis. Väikeelamu tervikliku rekonstrueerimise puhul on siin toetuse määr 50 protsenti ja kuni 50 000 eurot.

"Vaksali tänav, Lina tänav, Kantreküla, Tallinna tänava niinimetatud Ridaküla, Tartu ja Jakobsoni tänava piirkond ning Uus-​Peetrimõisa," luges muinsuskaitseameti Viljandimaa nõunik Monika Vestman üles kuus linna üldplaneeringuga määratud miljööväärtuslikku hoonestusala. Lisaks veel vanalinna muinsuskaitse ala ja selle kaitsevöönd.

Tagasi üles