Hundid murdsid tiine mägiveise

Priscilla Õmblus
Copy
Veisekasvatajale avanes kolmapäeva hommikul Viljandimaal Päidre järve lähedal õõvastav vaatepilt: hundid olid tiine lehma maha murdnud.
Veisekasvatajale avanes kolmapäeva hommikul Viljandimaal Päidre järve lähedal õõvastav vaatepilt: hundid olid tiine lehma maha murdnud. Foto: Marko Saarm

Kui mägiveiseid pidav Peeter Parv sai kolmapäeva hommikul kella 11 paiku teate, et tema Päidre järve lähedal karjatatavad loomad on jooksu pääsenud, ja kohapeale tõttas, ei osanud ta arvata, missugune vaatepilt talle avaneb.

"Läksin neid tagasi karjamaale ajama, aga kui karjuse lahti tegin, nägin, et üks veis on pikali. Lähemale jõudes ootas mind selline vaatepilt, et ..." Hundid olid ühe, peagi poegima hakkama pidnud lehma maha murdnud.

Nagu Peeter Parv nentis, on sealt ümbruskonnast aastate jooksul tulnud teateid küll huntide murtud lammastest ja jahikoertest ning korra olid hundid rünnanud koguni hobust, nii et too sai suuri vigastusi, aga lugusid veise mõõtu looma murdmisest polnud tema kõrvu jõudnud. "Mägiveis on veislastest küll üks väiksemaid, aga siiski üsna suur loom, kellega rinda pista," nentis ta nõutult.

Tagasi üles