Juubelinäitus ei tahtnud ühte ruumi ära mahtuda

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Õpetajaameti kõrvale on Heiki Raudlal lisandunud karikaturisti, tõlkija, kirjaniku, publitsisti ja poliitiku roll. Eriti hästi on ta tuntud oma ajaloohuvi poolest.
Õpetajaameti kõrvale on Heiki Raudlal lisandunud karikaturisti, tõlkija, kirjaniku, publitsisti ja poliitiku roll. Eriti hästi on ta tuntud oma ajaloohuvi poolest. Foto: Marko Saarm

Viljandi muuseumis avati neljapäeval Heiki Raudla 75. sünnipäevale pühendatud näitus, millel on välja pandud läbilõige ligi 80 raamatust, mille Raudla on koostanud, ning talle antud aumärke. Muuseumi direktor Jaak Pihlak ütles, et muidugi oleks võinud näitus suurem olla, aga kõik ei mahtunud lihtsalt saali ära.

«Mul on ütlemata suur heameel, et Viljandis on olemas selline inimene nagu Heiki Raudla,» rääkis Pihlak näituse avamisel. «Ta on 35 aastat tegelenud sellega, et jäädvustada Viljandi ja Viljandimaa lugu. Kui te vaatate varasemaid Sakala Kalendreid, siis märkate kindlasti, et seal on autoreid, kellest keegi pole midagi kuulnud. Võin saladuskatte all öelda, et need on enamuses Heiki Raudla varjunimed. Eks ta alguses oli häbelik, aga hiljem sai sellest üle.»

Tagasi üles