Jahimeeste trofeepäeval mõõdeti välja kulda, hõbedat ja pronksi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Eksperdid hindasid teiste seas mitut hirvetrofeed. Mõisaküla jahipiirkonnas on terve ja tugev punahirvede populatsioon ning mullu kütiti neid seal üle aegade suurim hulk, veidi alla saja.
Eksperdid hindasid teiste seas mitut hirvetrofeed. Mõisaküla jahipiirkonnas on terve ja tugev punahirvede populatsioon ning mullu kütiti neid seal üle aegade suurim hulk, veidi alla saja. Foto: Priit Vahtramäe

Eesti jahimeeste selts tõmbas 18. mail joone alla Mandri-Eesti trofeepäevade hooajale. Maikuus oli biomaterjali mõõtmine Põlvas, Tartus ja Viljandimaal Saarepeedil ning Viljandimaalt lisandus Eesti jahitrofeede registrisse 31 ühikut. Veel on tulemas trofeepäev Saaremaal.

Viljandimaa trofeepäeval pälvis kõige enam punkte, 147,03, selle mõõtmishooaja seni suurim metskitsesarv ning selle medaliprotsent oli ühtlasi Mandri-Eesti hooaja kõrgeim. Selle metskitse oli 2021. aastal lasknud Sürgavere jahiseltsi kuuluv Alar Kolomets.

Viljandimaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Priit Vahtramäe ütles, et mõõtmisi teinud eksperdid ei olnud tänavu veel ilusaid metskitsesarvi näinud, aga need olid väga ilusad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles