SAKALA VALIMISINTERVJUU Marina Kaljurand: rohepööre on muutunud mingisuguseks kolliks, mida kõik kardavad (4)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Sotsiaaldemokraatide esinumber Marina Kaljurand leiab, et Euroopa Liit võiks olulistes välis-, kaitse- ja julgeolekupoliitika küsimustes ühehäälsuse nõudest loobuda, ega karda, et Eestist selle tõttu üle sõidetaks. «Kui me peaksime seal üksi jääma, siis ütlen mina, et jumal tänatud, kui meist üle sõidetakse, sest järelikult oleme muutunud Orbáni režiimiks,» sõnas ta.
Sotsiaaldemokraatide esinumber Marina Kaljurand leiab, et Euroopa Liit võiks olulistes välis-, kaitse- ja julgeolekupoliitika küsimustes ühehäälsuse nõudest loobuda, ega karda, et Eestist selle tõttu üle sõidetaks. «Kui me peaksime seal üksi jääma, siis ütlen mina, et jumal tänatud, kui meist üle sõidetakse, sest järelikult oleme muutunud Orbáni režiimiks,» sõnas ta. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esinumber, enne Euroopa Parlamenti asumist nii suursaadiku kui välisministrina töötanud Marina Kaljurand tõdeb, et ambitsioonikast rohepöördest, mida praeguse Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ametisse asudes lubas, on kõvasti tagasi astutud. Kaljuranna hinnangul pole rohepööret suudetud teha ei õiglaselt ega arusaadavalt, mistõttu on see muutunud kolliks, mida kõik kardavad.

Marina Kaljurand, sotsiaal­demokraatide programmis

on kirjas, et pooldate triibulisi nimekirju. Samas ei ole teie nimekirjas seekord mehed ja naised lõpuni vaheldumisi, kaks meest on ikka teineteise järel. Kuhu see üks naine nende vahelt jäi?

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles