Ära jäta lemmiklooma palavasse autosse

Priscilla Õmblus
Copy
See foto on tehtud jaanuarikuus. Suvisel ajal aga ei tohiks lemmikuid autosse ootama jätta, sest temperatuur autos tõuseb kiirelt.
See foto on tehtud jaanuarikuus. Suvisel ajal aga ei tohiks lemmikuid autosse ootama jätta, sest temperatuur autos tõuseb kiirelt. Foto: Elmo Riig

Mai teine pool on kostitanud soojalainega ning oodata on sooja jätkumist. Kuumus kujutab aga lemmikloomadele ohtu, seepärast tuleks alati veenduda, et nood saaksid kuuma päikese eest varjuda ja piisavalt vett juua.

Nagu ütles põllumajandus- ja toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna peaspetsialist Carol Laurimaa: "Soojade ilmadega on kõigil kindlasti soov ringi reisida, sealhulgas koos lemmikloomaga. Siiski on oluline olla vastutustundlik loomaomanik ning viia end kurssi kaasnevate ohtudega."

Tavapärasest soojemate ilmadega tuleb Laurimaa sõnul jälgida, et lemmikloomadel oleks pidev ligipääs puhtale joogiveele ning võimalus päikese eest varjuda. "Kui on tarvis ette võtta autosõit, siis on oluline, et lemmik ei jääks sooja ilmaga seisvasse autosse: temperatuur autos võib kõigest minutitega muutuda loomale eluohtlikuks."

Märksõnad

Tagasi üles