Juubilaril on oma sünnipäeval ette näidata 80 enda kirjutatud raamatut

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Viljandi muuseumis avatakse Heiki Raudla 75. sünnipäevale pühendatud näitus.
Viljandi muuseumis avatakse Heiki Raudla 75. sünnipäevale pühendatud näitus. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval, 23. mail kell 12 avatakse Viljandi muuseumis Heiki Raudla 75. sünnipäevale pühendatud stendinäitus, mis annab lühiülevaate tema eluteest. Muu hulgas on välja pandud näidiseid ligi 80 raamatu seast, mille Raudla on koostanud, ja talle antud aumärke.

Heiki Raudla on sündinud 20. mail 1949 Võhmas. Õpetajaameti kõrvale on elu jooksul lisandunud karikaturisti, tõlkija, kirjaniku, publitsisti ja poliitiku roll. Eriti hästi on ta tuntud oma ajaloohuvi poolest ning kogutud materjali on ta raamatute ja Sakala Kalendri artiklite kujul rohkelt jäädvustanud. 2011. aastast on ta olnud Viljandi muuseumi sõprade seltsi esimees.

Viljandisse kolis Raudla 1. augustil 1972 kohustuslikus korras: teda suunati siia pärast Tartu Riikliku Ülikooli füüsika-keemiateaduskonna lõpetamist kolmeks aastaks õpetajaks. Ta ise on öelnud, et esialgu polnud tal selle linnaga mingeid pikemaid plaane.  

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles