Kultuuriakadeemia toob diplomikontserdid publiku ette

Sakala
Copy
Ülesvõte mulluselt diplomikontserdilt.
Ülesvõte mulluselt diplomikontserdilt. Foto: Maritta Anton

20.–22. maini kestab Viljandi pärimusmuusika aidas kultuuriakadeemia muusika õppekava diplomikontsertide festival "Finale".

"Finale" on igakevadine minifestival, mille nimigi vihjab tema sisule: kõik selle kontserdid on kultuuriakadeemia muusikaosakonna lõpetajate loov-praktilised lõputööd. Mitu päeva järjest kuuleb aida suures ja väikeses saalis tõelisi pärle, sest tegu on noorte muusikute senise elu tähtsaima ülesastumisega.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusika õppekava programmijuht Marko Mägi ütles, et festivalil saab kuulata 15 eriilmelist ja suure kontsentratsiooniga kontserti. "Iga kontsert on justkui siirderiitus, mille käigus ühest noorest muusikust saab maagilisel moel professionaalne muusik. Sellisest hetkest tasub osa saada."

Diplomikontsertide festival "Finale" saab teoks viiendat aastat. Tänavu saab kuulda näiteks kultuuriakadeemiast alguse saanud ansambli Onkel Jonkel debüütalbumi "Kiviaeg" esitluskontserti. Tasuta kontserdid kestavad umbes pool tundi ja on kõigile huvilistele avatud.

Festivalil ülesastuv tudeng Karoliine-Lisette Kõiv leidis, et see on tore vorm, et tagada publik kõikide lõpetajate kontsertidele, mis muidu võiksid jääda kõledaks ning sellega võimendada eksamiolukorra ärevaid külgi muusikute jaoks. "Õnneks on meil olukord Viljandis just vastupidine: saame oma kontserdile kutsuda pereliikmeid, sõpru ja tuttavaid ning peatsete koolilõpetajatena jagada oma ponnistusi ja püüdlusi end professionaalsest küljest esitledes," rääkis ta.

Esinejate ja ajakavaga saab tutvuda siin

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles