Põhikooli eksamid arvutisse ei koli, küll aga tulevad kuu varem

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Jakobsoni koolis sooritas eesti keele katseeksamit arvutiga sadakond õpilast. Kuigi õpilased ja kool said sellega kenasti hakkama, näitasid üleriigilised tehnilised viperused, et uuel kevadel ei olda Eestis tervikuna valmis eksameid e-keskkonda kolima.
Jakobsoni koolis sooritas eesti keele katseeksamit arvutiga sadakond õpilast. Kuigi õpilased ja kool said sellega kenasti hakkama, näitasid üleriigilised tehnilised viperused, et uuel kevadel ei olda Eestis tervikuna valmis eksameid e-keskkonda kolima. Foto: Riho Nõmmeste

Põhikooli lõpueksamiteks on kavandatud muudatusi, millest ükski küll tänavusi lõpetajaid ei puuduta, ehkki just nemad said katsetada eksamite tegemist e-keskkonnas. Järgmisel õppeaastal selline vorm kedagi ees ei oota, ent haridusministeeriumist kooskõlastusele saadetud seadusemuudatus tooks 2025. aasta põhikooli lõpueksamid kuu võrra varasemaks.

"Mõningastest riiklikest äpardustest hoolimata meil kõik toimis ja saime katseeksamid hästi tehtud," tähendas Tarvastu gümnaasiumi direktor Karl Kirt. Õpilase e-eksami katsetust nad ei hinnanud, vaid andsid nii õpilastele kui ministeeriumile tulemustest lihtsalt tagasisidet.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles