Viljandi pärimusmuusika festival avalikustas põhiprogrammi esinejad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Trad.Attack! on rivis ka tänavu.
Trad.Attack! on rivis ka tänavu. Foto: Jan Randar Raidma

Korraldajad andsid pressiteates teada, et tänasest on Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm päevade kaupa nähtav. Publiku ette astub poolsada artisti, kellest kümme on välismaised ning neli Eesti ja piiritaguste külaliste koostöö vili.

Festivali pealik Ando Kiviberg ütles, et selle aasta artistide nimekiri ei jää alla eelmise aasta omale. "Esinejate geograafia on isegi laiem. Mul on isiklikult hea meel, et meil õnnestub Šotimaalt kohale tuua Rura ja päris ehtne bluegrass‘i bänd Nashville‘ist – Midnight Ride. Väga maitsekaid üllatusi ja meeldivaid kogemusi tuleb veel Ghanast ja mujalt," rääkis pealik.

Festival läheb hooga käima neljapäeva pärastlõunal. Uku keskuse eest algab rongkäik Kaevumäele kell 12.30 ja avatseremoonia saab lossimägedes hääled sisse kell 13. Kohe festivali avapäeval astuvad lavale Canzoniere Grecanico Salentino Lõuna-Itaaliast, Rura Šotimaalt ja Midnight Ride USA-st. Päeva hilisema osa programmi värvikülluse eest hoolitseb kodumaine Angus ning folgilistel on võimalik valida kahe pärli Gabba (Norra/Saami) ja Florence Adooni (Ghana) vahel. Neljapäevale paneb laululaval piraka punkti Puuluubi etteaste, mille võtab üle kõige esimeselgi festivalil üles astunud Justament. Eelmisel aastal järele proovitud ja katse edukalt läbinud Viljandi laululavast saabki sel aastal festivali pealava.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles