Kuidas sattus Viljandisse maailmanimega kunstimeister?

Jaak Allik
, Ugala kunstiline juht 1983-1988
Copy
Ugala tõi Bulat Okudžava «Diletantide teekonna» lavale 1993. aastal. Pildil on näitlejad Arvo Raimo (vasakul) ja Rein Malmsten.
Ugala tõi Bulat Okudžava «Diletantide teekonna» lavale 1993. aastal. Pildil on näitlejad Arvo Raimo (vasakul) ja Rein Malmsten. Foto: Ugala

9. mail möödus 100 aastat gruusia-armeenia päritolu poeedi, prosaisti ja lauliku (bardi), vene keeles kirjutanud ja esinenud Bulat Okudžava (1924–1997) sünnist.

Bard tähendas tol ajal kitarriga laulikut, kes esitab omaenda loodud ja viisistatud, aga ka teiste poeetide sügavalt ja teravalt sotsiaalse sisuga loomingut. Möödunud sajandi 60., 70. ja 80. aastail tegutses tollases Nõukogude Liidus kolm kuulsat bardi, kelle loomingu mõju ja populaarsus olid noorsoo ja haritlaskonna seas tohutud ning kel oli tänuväärne roll selle liberaalse pöörde ettevalmistamisel, mis lõppkokkuvõttes viis Nõukogude Liidu lagunemisele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles