Kredexist saab toetust mälestiste ja muinsuskaitsealal asuvate elamute renoveerimiseks

Sakala
Copy
Miljööväärtusliku või muinsuskaitsealale jääva elamu ja mälestiste puhul võivad rakenduda erandid, näiteks kui omavalitsus või muinsuskaitseamet ei anna kõigeks luba. 
Miljööväärtusliku või muinsuskaitsealale jääva elamu ja mälestiste puhul võivad rakenduda erandid, näiteks kui omavalitsus või muinsuskaitseamet ei anna kõigeks luba. Foto: Urmas Luik

Nii väikeelamu rekonstrueerimistoetuse kui ka korterelamu rekonstrueerimistoetuse peaeesmärk on suurem energiatõhusus ning toetust võivad taotleda ka kultuuriväärtuslike hoonete elanikud. Kredex ja muinsuskaitseamet jagasid infopäeval näpunäiteid, millega arvestada ehitismälestiste, muinsuskaitsealal asuvate ja miljööväärtuslike hoonete renoveerimisel.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse ja Kredexi ühendasutuse eluaseme ja energiatõhususe osakonna eraisiku toetuste valdkonna juht Kersti Saar tähendas, et kuigi peaeesmärk on suurem eneriatõhusus, kehtivad miljööväärtuslikule või muinsuskaitsealale jäävale elamule ning mälestistele mõned erandid. "Näiteks kui kohalik omavalitsus või muinsuskaitseamet ei anna luba, võib fassaadi soojustamata või aknad vahetamata jätta. Samuti ei pea tervikrekonstrueerimise korral saavutama C-energiatõhususklassi, vaid toetuse saamiseks peab energiaklass tõusma ühe klassi võrra," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles