PRIIT TOOBAL Tähelepanematus või saamatus jättis meie valla kergliiklusteest ilma (1)

Priit Toobal
, Põhja-Sakala vallavolinik
Copy
Priit Toobal, Põhja-Sakala vallavolinik
Priit Toobal, Põhja-Sakala vallavolinik Foto: Elmo Riig

Käesoleva aasta veebruaris andis Põhja-Sakala vallavolikogu vallavalitsusele nõusoleku Vastemõisa–Kobruvere kergliiklustee projektitoetuse taotlemiseks ja omafinantseeringu garanteerimiseks. Olgugi et valla eelarvestrateegias selle investeeringuobjekti tarvis lähiaastatel raha ette nähtud polnud, otsustas volikogu, võttes arvesse, et meetmeid, millest kergliiklusteede jaoks raha küsida, ei pruugi lähiajal rohkem tulla, raha küsima minna.

Otsuses seisis, et vallavalitsus küsib Riigi Tugiteenuste Keskuse meetmest «Kohaliku omavalitsuse investeeringud jalgratta- või jalgteedesse» 500 000 eurot ning positiivse rahastusotsuse puhul garanteeritakse sellele poolele miljonile lisaks vallalt endalt kuni 314 672,14 eurot – summa sisaldab ka viie protsendi ulatuses võimalikku ehituse kallinemise kulu. Omafinantseeringu katmiseks andis volikogu põhimõttelise nõusoleku vajadusel ka laenu võtta.

Vallavalitsus esitaski rahataotluse. Et seesuguse taotluse kokkupanemine ja sellele eelnev töö on mahukas ning vallavalitsuses pole juba mitu kuud arendusspetsialisti ametis olnud, otsustati need tööd tellida väljastpoolt maja. Projekti koostamine maksis 3050 eurot. Projekti juhtimise lubas vallavanem Karel Tölp oma õlule võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles