Äsja likvideeritud sõimekohtade defitsiit võib uuel aastal tagasi tulla

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Pärast Karlssoni lasteaia uue hoone valmimist selle aasta algul Viljandis sõimekohtade puudust pole. Uued lapsed kasvavad aga peale ja tuleval õppeaastal võib kohti jälle nappida.
Pärast Karlssoni lasteaia uue hoone valmimist selle aasta algul Viljandis sõimekohtade puudust pole. Uued lapsed kasvavad aga peale ja tuleval õppeaastal võib kohti jälle nappida. Foto: Elmo Riig

Viljandi on pidanud aastaid rinda pistma murega, et kõigile soovijaile pole võimalik sõimekohta pakkuda. Pärast Karlssoni lasteaia uue hoone valmimist selle aasta algul see defitsiit kadus, järgmisel õppeaastal võib aga jälle paarkümmend kohta puudu jääda, ehkki üks sõimerühm tuleb juurde.

Ees ootavaks õppeaastaks on sõimerühmakohtade jaotamine abilinnapea Are Tintsi sõnul juba alanud. Esimesed vanemad on teate saanud ning kohad kinnitatakse kahe järgmise nädala jooksul. Uuel õppeaastal on linna lasteaedades 15 sõimerühma 218 lapsele ning praeguseks on täidetud 105 kohta, seejuures on arvesse võetud juba sõimerühmas käivad lapsed ja juba väljajagatud kohad.

Tints rääkis, et esitatud avalduste põhjal on üldjärjekorras 98 Viljandisse sissekirjutatud last, kes soovivad kohta 2024. aastal, ning 28 last, kes soovivad kohta tuleva aasta esimesel poolel. «Seega saab nende numbrite põhjal prognoosida, et järgmisel õppeaastal võib puudu tulla suurusjärgus 20 kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles