PRIIT TOOBAL Võhma endisest linnavalitsuse hoonest peab saama kogukonna teenuskeskus (1)

Priit Toobal
, Põhja-Sakala vallavolinik
Copy
Torniga valge maja Võhma kesklinnas valmis 1939. aastal ning ehitati kohalike inimeste ja tollaste ettevõtjate annetuste toel.
Torniga valge maja Võhma kesklinnas valmis 1939. aastal ning ehitati kohalike inimeste ja tollaste ettevõtjate annetuste toel. Foto: Marko Saarm

Kui Võhma linn pärast omavalitsuste ühinemist ühes teistega Põhja-Sakala vallaks sai, kolis suurem osa ametnikest linnavalitsuse hoonest kunagisse Suure-Jaani vallamajja. Võhmasse Tallinna tänava majja jäi teenuskeskus spetsialisti, sotsiaaltöötaja ja lastekaitsespetsialistiga, teisipäeviti korraldab seal vastuvõtte ka ehitusspetsialist.

Maja teisel korrusel on Võhma muuseum, mis on avatud igal aastal Võhma linna päevade ajal ja kuhu muul ajal pääseb üksnes kokkuleppel. Ülejäänud kabinetid ja suured garaažid on kasutuses sotsiaalosakonna laona või kehva seisukorra tõttu kasutuskõlbmatud.

Torniga valge maja Võhma kesklinnas valmis 1939. aastal ning ehitati kohalike inimeste ja tollaste ettevõtjate annetuste toel. Ehitusraha koguti nii majast majja annetusi küsides kui ka tuletõrjeseltsi orkestri korraldatud pidudel loteriipileteid müües. Kohalikele on see hoone seetõttu väärtuslik ja oluline.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles