Vastemõisas hakatakse kauplust ehitama

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi Tarbijate Ühistu plaanib veel sel aastal ehitada senise väikekaupluse asemele tänapäevase A-energiaklassiga Coopi kaupluse, mis on senise kauplusega võrreldes kaks korda suurem.
Viljandi Tarbijate Ühistu plaanib veel sel aastal ehitada senise väikekaupluse asemele tänapäevase A-energiaklassiga Coopi kaupluse, mis on senise kauplusega võrreldes kaks korda suurem. Foto: Põhja-Sakala valla koduleht/eskiis

Viljandi Tarbijate Ühistu plaanib veel sel aastal ehitada senise väikekaupluse asemele tänapäevase A-energiaklassiga Coopi kaupluse, mis on senise poega võrreldes kaks korda suurem nii pinnalt kui ka kaubavalikult.

Põhja-Sakala valla kodulehe teatel ehitatakse uus kauplus vanast 300 meetri kaugusele tee äärde. Kauplus on energiatõhus nii valgustuse, külmaseadmete kui ka kütte poolest ning hakkab osaliselt saama energiat 20-kilovatisest päikesepargist, tänu millele on planeeritud hoone saanud arvutuslikult A-energiaklassi.

"Energiatõhusus on väikekaupluse puhul äärmisel oluline, sest viimased aastad on näidanud, kui palju kahju võivad kõrged energia hinnad kauplustele teha," ütles Viljandi Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Priit Aule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles