Viljandi Jaani koguduse õpetaja pühitseti piiskopiks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Peapiiskop Urmas Viilma (paremalt teine) pühitses ametisse korraga kolm piiskoppi. Vasakult Anti Toplaan, Ove Sander ja Marko Tiitus.
Peapiiskop Urmas Viilma (paremalt teine) pühitses ametisse korraga kolm piiskoppi. Vasakult Anti Toplaan, Ove Sander ja Marko Tiitus. Foto: Toomas Nigola

Teadaolevalt pole kunagi varem Eestis korraga ametisse pühitsetud nii palju kõrgemaid vaimulikke kui teisipäeval Tallinna Toomkirikus. Ajaloolisel sündmusel pühitseti Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku piiskopiks korraga Ove Sander, Anti Toplaan ja Marko Tiitus.

Viljandi Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus valiti koos kahe teise värske piiskopiga ametisse juba novembris, aga ametisse pühitsemine oli jüripäeval. Peapiiskopi plaani kohaselt jäävad praost Tiituse koordineerida teoloogia, liturgia ja vaimuliku ametiga seotud valdkonnad ning kõik Lõuna-Eesti praostkonnad.

Tiitus on varem Sakalale rääkinud, et peapiiskopi otsus tema kandidatuur kirikukogul üles seada ei tulnud üllatusena ning sellele eelnesid omavahelised vestlused ja asja üle järelemõtlemine. Nõustuma ajendas teda oma sõnutsi mõistmine, et peapiiskop teab kõige paremini, keda tal kuhu on vaja kirikut teenima ja ennast abistama, ning kui selline ettepanek juba tehakse, siis järelikult on selleks vajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles