Tuhatkond inimest koguneb Viljandisse festivalile

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Rahvusvahelisest tantsupäevast alguse saanud Tantsunädala festival on 19 toimumisaasta jooksul kasvanud välja Eesti nüüdistantsu ühendavaks ürituseks.
Rahvusvahelisest tantsupäevast alguse saanud Tantsunädala festival on 19 toimumisaasta jooksul kasvanud välja Eesti nüüdistantsu ühendavaks ürituseks. Foto: Viljandi Tantsunädal

29. aprillil peetavast rahvusvahelisest tantsupäevast alguse saanud Tantsunädala festival Viljandis on 19 toimumisaasta jooksul kasvanud välja Eesti nüüdistantsu ühendavaks ürituseks. Tänavu kestab see 25.–29. aprillini.

Viiepäevasesse programmi kuuluvad tantsutöötoad, loengud, Teatrivahi taskuhäälingu avalik salvestus ja lavastused. Kõik ettevõtmised on osalejatele tasuta.

Tantsunädala üks korraldajaid Anu Sööt märkis, et kuigi järgmisel aastal saab tähistada ümmargust tähtpäeva, pole korraldajad numbritele kunagi ülemäära tähelepanu pööranud. "Me pole kunagi oluliseks pidanud numbrite lugemist ja oleme omavahel isegi nalja visanud, et võiks öelda, et on 75. tantsunädal," rääkis ta. "Aga tõsi, me avastasime: järgmisel aastal ootab ees juba 20. festival. Kes teab, ehk jääb see viimaseks. Aga võib-olla ei jää ka. Festivali tegemine ei ole meie jaoks kohustus, vaid ainult rõõm."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles