Leola tänava aiapidajate seeme läheb praegu veel riigi mulda

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Möödunud kevadel pakkus riik aiamaadena kasutatavat Leola tänav 59 kinnistut tasuta linnale tingimusel, et too lubab seal aiapidamisel jätkuda. Aasta alguses küsiski linn maad riigilt endale, kuid ei ole edasisteks toiminguteks veel maa-ametilt vastust saanud. 
Möödunud kevadel pakkus riik aiamaadena kasutatavat Leola tänav 59 kinnistut tasuta linnale tingimusel, et too lubab seal aiapidamisel jätkuda. Aasta alguses küsiski linn maad riigilt endale, kuid ei ole edasisteks toiminguteks veel maa-ametilt vastust saanud. Foto: Marko Saarm

Möödunud aasta kevadel pakkus riik Viljandi linnale tasuta Leola tänav 59 kinnisasja tingimusega, et linn lubab seal aiapidamisel jätkuda. Aasta alguses saatis linnavalitsus riigile kirja, et on valmis maa vastu võtma. Vastust ei ole ta veel saanud.

Mullu märtsis tuli maa-ametilt linnavalitsusse kiri küsimusega, kas linnal on plaane riigile kuuluva Leola tänav 59 kinnisasjaga, mis on üldplaneeringus kirjas korterelamumaana, kuid mida kasutatakse aiamaana. Samas kirjas andis riik teada, et on valmis andma selle maatüki linnale tasuta, aga klausliga, et seal tuleb lasta aiapidamisel jätkuda ja ühtegi maja sinna ehitada ei tohi.

Leola tänava kinnistul peenraid tegevad inimesed kasutavad maad ebaseaduslikult. "Linna maa kasutamiseks peaks linn loa andma ning selle eest peaks kas raha maksma või olema otsus, et antakse tasuta kasutada. Linna maad ei tohiks ilma linna nõusolekuta kasutada ja sama kehtib ju ka riigimaa kohta," selgitas Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin möödunud kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles