Oiu sadama pidajad tahavad elustada siseveeliikluse ja koguvad paiga ajalugu

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Iglucrafti eestvedajad asusid ligi aasta tagasi Oiu sadamasse elu puhuma. Nüüd on mõtteid kogutud ning leitud suund, kuhu edasi liikuda. Esimesene eesmärk on sadama kaudu elustada siseveeliiklus.
Iglucrafti eestvedajad asusid ligi aasta tagasi Oiu sadamasse elu puhuma. Nüüd on mõtteid kogutud ning leitud suund, kuhu edasi liikuda. Esimesene eesmärk on sadama kaudu elustada siseveeliiklus. Foto: Marko Saarm

Möödunud aasta kevadel asus Iglucraft Oiu sadamale elu sisse puhuma. Nüüd on selle eestvedaja Priit Kallas teinud vallavalitsusele detailplaneeringu algatamise ettepaneku, et piirkonda veelgi arendada. Mais hakkab sealne restoran tööle tuntud koka Koit Uustalu kontseptsiooni järgi ning esimene kogukonnapäev ootab inimesi, kelle meenutused sadama ajaloost raamatuks köita.

Priit Kallas rääkis, et esimene tegutsemisaasta Oiul möödus vaikselt: üritati tunnetada, mis see Oiu sadam üldse on ja kes seal käima peaks, ning sellega koos tekkisid selgemad plaanid, mida järk-järgult ellu viima hakatakse.

Nagu ütles Kallas, on eesmärk on elustada sisemaine veeliiklus. "Kui rannikuäärsed sadamad meil kõik juba elavad, seal käib melu ja liiklus, siis meile tundub, et need siseveteäärsed sadamad on natuke närtsinud ja ajale jalgu jäänud. Oiu sadam võiks olla selline teekonna algus või lõpp, sealt võib sõita paadiga sadu kilomeetreid mööda Võrtsjärve, Emajõge, Peipsit ja Lämmit ..."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles