Poliitikuid vihastav arvutiprogramm võib volikogu töö ajas tagasi keerata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
VOLIS-e süsteem annab Viljandi linnavolikogu liikmetele võimaluse töötada ja hääletada arvuti vahendusel. Kes tahab, võib tulla istungiks Sakala keskusse, aga töötada saab ka eemalt, nii et nimi ja nägu kuvatakse ekraanile. Suurel ekraanil näeb eelnõude sisu või hääletuse käiku.
VOLIS-e süsteem annab Viljandi linnavolikogu liikmetele võimaluse töötada ja hääletada arvuti vahendusel. Kes tahab, võib tulla istungiks Sakala keskusse, aga töötada saab ka eemalt, nii et nimi ja nägu kuvatakse ekraanile. Suurel ekraanil näeb eelnõude sisu või hääletuse käiku. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnapea valimine oleks pidanud linnavolikogus kulgema kiirkorras: mõned küsimused ja hääletused. IT-tõrgete tõttu venis istung aga poolteise tunni pikkuseks. Volikogu juhi meelest sai linn mainekahju ega peaks tööks kasutatava arvutiprogrammi eest maksma ning poliitikute vahel on puhkenud vaidlus, kas volikogu koosolekul veebi teel osalemine peaks olema üldse võimalik.

«Telesild on tulnud, et jääda,» ütles volikogu esimees Helmen Kütt. Ehkki volikogu istungite tarvis loodud programm

VOLIS tõrgub, on tema veendunud, et poliitik peab saama istungil osaleda nii teistega ühises ruumis kui ka veebi teel endale sobivas kohas.

Isamaa saadikurühma juht, opositsiooni kuuluv Helir-Valdor Seeder seevastu teatas: «Mina olen ülimalt kriitiline ning hübriidistungid tuleb lõpetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles