Pärandilinn otsib pärandusfestivalile osalejaid

Sakala
Copy
10. maini ootab Bonifatiuse gild märguandeid osalejatelt, kes soovivad end pärandusfestivali ekspositsioonipinnale kirja panna.
10. maini ootab Bonifatiuse gild märguandeid osalejatelt, kes soovivad end pärandusfestivali ekspositsioonipinnale kirja panna. Foto: Kärt Petser

UNESCO loovlinnade võrgustikku kuuluv pärandilinn Viljandi korraldab 1.–5. oktoobrini rahvusvahelise pärandusfestivali, mis ühendab pärandkultuuri, hariduse ja kestlikkuse. Festivali puhul on kavas konverentse, meistriklasse, kunstiprojektide esitlemist ning suurejooneline päranduspidu, millele oodatakse osalejaid Bonifatiuse gildi kaudu. 

4. ja 5. oktoobril aset leidva päranduspeoga tahetakse tutvustada laiemale publikule Eesti vaimse pärandi parimaid palasid ning innustada kasutama pärandis leiduvaid teadmisi, oskusi ja praktikaid tänapäeva probleemide lahendamiseks. Peo süda on pärandoskuste ja vaimse kultuuripärandi nähtuste esitlusele pühendatud näituse- ja messiala Viljandi spordihoones, pärimusmuusika aidas ja seda ümbritseval alal. Koos samal ajal toimuva pärandusfestivali ja pärimusmuusika lõikuspeoga muutub Viljandi selleks nädalavahetuseks terve Eesti kultuuripärandi pealinnaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles