Kokkade võistlus paneb toiduaastale punkti ja mulgid ulatavad hiidkahvli saarlastele​

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mullu mais said mulgid Abja-Paluojal Eesti toidupiirkonda süboliseeriva hiidkahvli enda kätte ning pärast hoogsat aastat ongi aeg käes pidada Tõrvas maitsete aasta lõpupidu ja ulatada kahvel edasi, et see jõuaks saarlasteni. Fotol Eesti toidupiirkond Mulgimaa projektijuht Leana Liivson.  
Mullu mais said mulgid Abja-Paluojal Eesti toidupiirkonda süboliseeriva hiidkahvli enda kätte ning pärast hoogsat aastat ongi aeg käes pidada Tõrvas maitsete aasta lõpupidu ja ulatada kahvel edasi, et see jõuaks saarlasteni. Fotol Eesti toidupiirkond Mulgimaa projektijuht Leana Liivson.  Foto: Elmo Riig

Sel laupäeval saab läbi Mulgimaa maitsete aasta ja Eesti toidupiirkonda sümboliseeriv hiidkahvel antakse tagasi regionaal- ja põllumajandusministeeriumile, kes toimetab selle maikuus edasi Saare maakonda. Enne veel tuleb toiduaasta lõpetuseks pidu Tõrvas, kus selgitatakse välja Mulgimaa parim kokk.

"Üleüldine teadmine Mulgi toidust on paranenud," ütles Eesti toidupiirkonna Mulgimaa projektijuht Leana Liivson. Ta võrdles, et kui nad läksid toiduaasta alguses esimesele messile ja tutvustasid end sõnadega, et on Mulgimaalt ja toidupiirkond, ei teadnud seda kooslust peaaegu keegi, aga kui nüüd viimati Tourestil käidi, ei pidanud mulgid end enam tutvustama. "Julgelt 80–90 protsenti inimestest ütlesid, et teavad meid ja on näinud siin või seal," jutustas Liivson. Seega võib kindlalt öelda, et Mulgimaa on jõudnud inimeste teadvusse kui eraldi toidukant. Lisaks söödi Tourestil ära 300 portsu Mulgi putru. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles