Viljandi haigla bussides käis aasta jooksul arsti juures 10 000 inimest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haiglal on kuus bussi, millega arstid saavad patsientide juurde sõita. See foto on mullu saadud vaimse tervise bussist, mida kasutatakse ka vaktsineerimiseks.
Viljandi haiglal on kuus bussi, millega arstid saavad patsientide juurde sõita. See foto on mullu saadud vaimse tervise bussist, mida kasutatakse ka vaktsineerimiseks. Foto: Marko Saarm

Eesti vähiliidu ja Viljandi haigla mobiilne meestekabinet, nahakabinet, naistekabinet ja mammograafiabuss sõitsid eelmisel aastal mööda Eestit ning pakkusid rohkem kui 10 000 inimesele, kes elavad suurtest linnadest kaugemal, võimalust oma tervist kontrollida.

Viljandi haiglal on muljet avaldav bussipark, sest lisaks neljale kabinetile, mis töötavad koos vähiliiduga, on vaktsineerimisbuss ja sundravibuss, millega mööda riiki sõidetakse.

Üks buss on kordamööda meeste- või naistekabinet, eraldi buss on nahaarsti vastuvõtuks, vaimse tervise buss on aeg-ajalt kasutusel ka vaktsineerimiseks. On mammograafibuss ja röntgenikabinet, millega pakutakse ka töötervishoiuteenust. Lõpuks on veel kahjude vähendamise buss, mis sõidab Ida-Virumaal ja on uimastisõltlastega tegeleva osakonna liikuv kabinet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles