Sulev Ilves Väike-Turu tänaval on mõtlemisainet küllaga, kuidas tulevikus lollusi vältida (1)

Sulev Ilves
, arhitekt
Copy
Kahe tiivaga Väike-Turu tänav 4 maja puhul on muinsuskaitsjad ja omanik ühel meelel, et tellistest laotud hooneosa on hävinud sel määral, et päästa pole midagi. Puitosast majapoolega on olukord keerulisem ning nõuab eksperdi hinnangut.
Kahe tiivaga Väike-Turu tänav 4 maja puhul on muinsuskaitsjad ja omanik ühel meelel, et tellistest laotud hooneosa on hävinud sel määral, et päästa pole midagi. Puitosast majapoolega on olukord keerulisem ning nõuab eksperdi hinnangut. Foto: Elmo Riig

Oli aasta 2007, kui minu poole pöördus üks tubli kinnisvaraarendaja ­Haapsalust sooviga teha korda Viljandis aadressil Väike-Turu tänav 4 seisev hoone. Eesmärk oli arendajal renoveerida see hoone korterelamuks. Et mul algmaterjaliks midagi väga võtta polnud, tuli alustuseks kogu hoone korralikult üles pildistada ja mõõta. Toona oli see alles mõni aasta kasutuseta seisnud ning veel küllaltki heas korras.

Et Viljandi linnavalitsusele aimu anda, mida on plaanis hoonega ette võtta, said koostatud eskiisjoonised. Sellesse majja oli planeeritud 13 korterit, millest teise korruse omad olid laiendatud katusekorrusele. Samuti oli plaanis hoovipoolsele kiviseintega hooneosale ehitada kolmas korrus. Ehituslikult oli see lahendus hõlpsasti teostatav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles