Juhtkiri Millest unistab Viljandi raad?

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viimasel ajal on linnapea lahkumisest, valimisest ja ametisse astumisest mitmel rindel palju juttu olnud. Viljandi linnapea kohale leiti Johan-Kristjan Konovalov ning hoolimata sellest, et linnavolikogu istungil VOLIS-e nime kandev elektrooniline süsteem korduvalt koostööst keeldus, suudeti lõpuks ka hääletada ja ta ära valida. Tallinnaski oli linnapea valimisel tõrkeid, ent need olid sisulised: Jevgeni Ossinovski õnnestus ära valida alles kolmandal katsel. Eks näis, kuidas see üksmeele puudumine Tallinna edasist elu mõjutama hakkab.

Mõlemale linnapeale võib soovida uues ametis jõudu ja jaksu, ehk ka natuke õnne, sest paljuski on linnapea töö ju oludele reageerimine. Otsuste langetamise juhtimine ning langetatud otsuste poliitiliste tagamaade selgitamine linnaelanikele ja tulevastele valijatele. Tallinnas on see töö tihedalt läbi põimunud Toompeaga. Viljandis tehakse rohkem praktilist kui poliitilist tööd, suhtekorraldus peab aga siingi paigas olema.

Heade suhete hoidmine raekojas sees, raekoja ja linna, linna ja maakonna ning linna ja riigi vahel ongi praegu vahest kõige olulisem ülesanne, millega üks linnapea peaks hakkama saama. Probleemide lahendamine ei sõltu küll üksnes linnapeast, vaid tervest linnavalitsusest, aga kindlasti ka headest suhetest. Head suhted pole aga eesmärk omaette, sest tasub meeles pidada, et häid suhteid on kõige lihtsam hoida kõigega nõus olles. Kõigega aga ei saa ega tohigi nõus olla. Tuleb oma huve kaitsta, oma põhimõtete eest seista, vajadusel rumalustele vastu hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles